Australien Resa

Country Australia
Country Australia

Nu är jag hemma igen efter en lång och härlig semester i Australien. Tänkte dela med mig av lite bilder här och beskriva vart de är tagna.

Bilden här ovanför är tagen någonstans utanför en ort som heter Warwick. Min man är ifrån Stanthorpe som ligger en bit därifrån och vi hade varit där och hälsat på en barndomsvän och några släktingar. I vanliga fall brukar vi ta en jätte vacker väg över bergen tillbaks till Brisbane, men hade sett på nyheterna att denna vägen var avstängd då en flera ton stor stenbumling trillat ner på vägen, så vi fick gissa oss fram på en alternativ väg tillbaks. Här körde vi in på den väg vi egentligen skulle tagit, men vi trodde vi kört fel, så vi vände om och fortsatte på en betydligt längre väg tillbaks. Tyckte landskapet var så typiskt Australiensiskt så jag var tvungen att ta en bild.

Girraween national park
Girraween national park
i Stanthorpe
i Stanthorpe

Eftersom jag började i Stanthorpe är det väll lika bra att jag fortsätter här, dessa bilder är tagna i Girraween national park, ett jättefint ställe med mycket granit som har formats av vattnet som porlar ner över klipporna. Om man går ett spår upp till toppen finns där fantastiska stenar som på ett otroligt sätt balanserar på varandra och står kvar där år efter år. Men vi höll oss till början av spåren då vi hade barnen med oss, nöjde oss med svalkande bad i ån och en bbq. Vi fick även se en liten sköldpadda i vattnet samt en kängru familj.

Roo with joey
Kängru mamma med hennes barn
daddy roo
Pappan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s